Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Субота, 11.05.2024, 23:26
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 66 67 »

Вклонилися великій святині

 

   Напередодні релігійного свята Благовіщення Пресвятої Богородиці відвідувачі народознавчої студії «З Україною в серці», яка діє у Будинку соціального піклування Решетилівського територіального центру, здійснили поїздку до Козельщини.

   Соціальний працівник Дударєва Т.І. по дорозі до сусіднього райцентру розповіла учасникам поїздки, людям похилого віку та особам з обмеженими фізичними можливостями, про тему та мету виїзного засідання студії. Вона також надала інформацію про чудодійний образ ікони Божої Матері Козельщанської.

   У монастирі пенсіонери побували на молебні до Пресвятої Богородиці, на ранковому Богослужінні. Вони також мали змогу замовити різні церковні треби, придбати літературу на релігійну тематику.

   Всі учасники поїздки були вражені убранством храму, урочистістю служ ... Читати далі »

Переглядів: 297 | Додав: sobez1 | Дата: 10.04.2017

Шевченко – великий син українського народу

   17 березня читацький клуб «Криниця», що діє при Шевченківській філії Решетилівського РТЦ, зібрав пенсіонерів та інвалідів на захід до Шевченкових днів на тему «Шевченко – великий син українського народу».

    Соціальний працівник Шевченківської філії Шапаренко А.В. підготувала цікаву розповідь про життєву долю видатного поета та художника Т.Г. Шевченка, про те, як не зважаючи ні на що, він відстоював свою позицію письменника-демократа. Сільський бібліотекар Кулик Т.Г. представила відвідувачам виставку творів Кобзаря. Під час заходу присутні детально ознайомилися з творчістю видатного українського бунтаря, із задоволенням згадували його твори. Також декламували знайомі з дитинства віршовані рядки, проводили паралелі з сьогоденням. Учасники ансамблю «Надвечір’я» виконали пісні н ... Читати далі »

Переглядів: 348 | Додав: sobez1 | Дата: 22.03.2017

Нова зустріч з членами кайдашевої сім’ї

   18 березня 2017 року відбулося виїздне засідання туристичного клубу «Мій рідний край — моя історія жива», який діє у відділенні денного перебування Решетилівського територіального центру.

   Тема «Нова зустріч з членами кайдашевої сім’ї» зібрала пенсіонерів, осіб з обмеженими фізичними можливостями, які знають твори Нечуя-Левицького та люблять театральне мистецтво, з метою розширити кругозір знань людей похилого віку про творчість українського класика, його повість «Кайдашева сім’я», переглянути виставу за творами письменника у постановці Полтавського академічного обласного музично-драматичного театру ім. М.В.Гоголя.

   Всіх вразила архітектура будівлі Полтавського обласного театру, інтер’єр вестибюлю, колон, східців. Встигли перед виставою розглянут ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: sobez1 | Дата: 22.03.2017

Шановні громадяни !

 

Німецьким Бундестагом 21 травня 2015 року ухвалено рішення про те, що колишні радянські військовополонені мають право отримати символічну грошову допомогу як визнання завданої їм кривди.

Військовослужбовці радянських збройних сил, які під час Другої світової війни з 22 червня 1941 року по 8 травня 1945 року перебували у німецькій неволі як військовополонені, можуть отримати одноразову виплату у розмірі 2 500 євро.

На грошову допомогу не існує законної вимоги, вона не може бути виплачена третім особам чи спадкоємцям. Заяву про виплату може подати тільки потерпіла особа або упов ... Читати далі »

Переглядів: 376 | Додав: sobez1 | Дата: 15.03.2017

Завітали в гості до пенсіонерів .

 

   З нагоди свята 8 Березня працівники відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги Решетилівського районного територіального центру соціального обслуговування разом з директором Н.Ю.Козарь відвідали одиноких малозабезпечених громадян, які мешкають на території Решетилівської селищної об’єднаної територіальної громади. Н.Ю.Козарь привітала їх з наступаючим святом — Міжнародним жіночим днем, побажала здоров’я, благополуччя в родинах, святкового весняного настрою, мирного неба . Вона також подякувала людям похилого віку за багаторічну, нелегку працю на благо України, за те, що не дивлячись на життєві труднощі, не нарікають на долю. Пенсіонерам було вручено святкові продуктові подарунки.

   Працівники відділення організації нада ... Читати далі »

Переглядів: 271 | Додав: sobez1 | Дата: 07.03.2017

Жінко! Хай святиться ім’я твоє!

   Напередодні Дня 8 Березня у Решетилівці відбувся святковий концерт, який підготували працівники районного Будинку культури та відділення денного перебування Решетилівського районного територіального центру. З вітальними словами до присутніх у залі жінок, сестер, матерів, берегинь сімейного вогнища, звернулися Бережний В.О., заступник голови Решетилівської районної ради, Пономаренко Г.І., начальник управління соціального захисту Решетилівської РДА, Багно В.І., голова районної ради ветеранів.

    У програмі були виступи самодіяльного колективу «Мелодія душі» Будинку соціального піклування с. Жовтневе, вокального ансамблю «Журавка» відділення денного перебування, його солістів Пасічного Л.Г., Лебединської О.С. Своїми талантами порадували учасники художньої самодіяльності Плосківської філії Решетилівського територі ... Читати далі »

Переглядів: 292 | Додав: sobez1 | Дата: 07.03.2017

Прекрасна мелодія двох сердець

 

   27 лютого 2017 року у с. Лобачі відбулося виїздне засідання літературно-мистецької вітальні «Калинові дзвони», яка діє у відділенні денного перебування Решетилівського районного територіального центру, на тему «Прекрасна мелодія двох сердець». До учасників засідання із вступним словом звернулася Баранова Н.Г., голова Лобачівської громади. Вона представила гостей з терцентру, подякувала місцевим пенсіонерам за активну життєву позицію, побажала міцного здоровя, сімейного затишку, довголіття. Баранова Н.Г. і всі присутні на засіданні привітали з ювілейним Днем народження жительку села, талановиту поетесу Головач В.А. Їй було вручено квіти, вітальні листівк ... Читати далі »

Переглядів: 423 | Додав: sobez1 | Дата: 07.03.2017

Вічний біль у пам’яті народній

   У читальному залі бібліотеки для дорослих відбулася зустріч до Дня вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, яку підготували працівники бібліотеки та відділення денного перебування Решетилівського територіального центру. Тема «Вічний біль у пам’яті народній» зібрала жителів селища, читачів бібліотеки, та слухачів історико-краєзнавчого факультету Університету 3-го віку територіального центру, з метою ознайомити людей похилого віку з однією із трагічних сторінок історії, з афганською війною, через поезію, пісні, спогади учасників тих по ... Читати далі »

Переглядів: 349 | Додав: sobez1 | Дата: 20.02.2017

Поїздка до Полтавського театру

   06 лютого 2016 року відбулася поїздка відвідувачів туристичного клубу «Мій рідний край — моя історія жива», що діє у Шевченківській філії Решетилівського територіального центру, до Полтавського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М.В. Гоголя на музичну комедію «Кайдашева сім’я».

   Небайдужі члени туристичного клубу, жителі Пащенківської та Шевченківської територіальних громад, на чолі з соціальним працівником Шапаренко А.В. долучилися до благодійної справи по збору коштів на меморіальну дошку на честь покійного народного артиста України Юрія Попова. Цей актор пропрацював у Полтавському театрі понад 50 років та зіграв на сцені сотні ролей. Працівники театру ім. М.В. Гоголя, жертвуючи єдиним вихідним, вийшли на роботу, підготували виставу, яка зібрала повен зал глядачів.

   Протягом двох з половиною ... Читати далі »

Переглядів: 342 | Додав: sobez1 | Дата: 07.02.2017

Рушник дружби

   Відвідувачі Університету З-го віку, що діє у відділенні денного перебування Решетилівського районного територіального центру соціального обслуговування, 26 січня 2016 року взяли участь у заході громадянської освіти на тему «Рушник гімназійної дружби», який відбувся 9 раз і об’єднав учнів та ветеранів, випускників навчального закладу, у єдину родину.

   Ініціатором та організатором заходу була Кошова В.М., учитель  історії, завідуюча музеєм освіти у гімназії. Вона розповіла про історію проведення уроку громадянської освіти, роль рушника у житті людини, традиції вишивки у навчальному закладі.

   Учні та гості принесли вишиті речі, обереги своїх родин. Присутні розповідали  життєві історії, пов’язані з рушником, звучали вірші, пісні про вишивку у виконанні і пенсіонерів, слухачів Університету, і учнів 11 класів. Активністю вирізнялися Пасічний Л.Г., Г ... Читати далі »

Переглядів: 485 | Додав: sobez1 | Дата: 03.02.2017

Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz