Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Субота, 27.04.2024, 02:42
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Квітень » 10 » Зустріч поетів трьох поколінь
14:43
Зустріч поетів трьох поколінь

Зустріч поетів трьох поколінь

 

   07 квітня 2017 року відбулося спільне засідання членів літературно-мистецької вітальні «Калинові дзвони» Решетилівського територіального центру та літературної студії Решетилівської гімназії на тему «Зустріч поетів трьох поколінь». Затишна вітальня «Рідні береги» навчального закладу ледве вмістила учасників цього заходу: і шанованих літераторів Решетилівщини, і ветеранів, любителів поезії, і юних поетів гімназії, і учнів 8 та 10 класів.

   Багато цікавого розповів про свій життєвий та творчий шлях до поетичної збірки «Дзвенить весна» відомий літератор В.Я. Мошура. Щиро і душевно прозвучав його вірш «Журливий романс» із цієї книги у виконанні ветерана Пасічного Л.Г.

   Уважно слухали присутні виступ калениківського поета Ставицького В.М, який познайомив учасників зустрічі з новими поезіями патріотичного звучання. Багато його віршів декламували учні 8–Б класу гімназії гуманітарного профілю навчання.

   Відкриттям зібрання була поетична та пісенна творчість Головач В.А., яка завітала до Решетилівки з Лобачів. Ліричні твори поетеси перепліталися з віршами патріотичної тематики, а пісні викликали захоплення у всіх присутніх. Одну із своїх поезій Головач В.А. присвятила Лізі Закарлюці, доньці загиблого воїна АТО,яка теж має дар писати вірші. Уважно слухали і виступи учнів, які декламували твори Валентини Андріївни про рушник, про мову, про героїв-патріотів.

   Емоційністю, тонким ліризмом вирізнявся виступ Дядченко Л.Є., журналіста районної газети «Решетилівський вісник», людини творчої, яка є майстром написання і публіцистичних творів, і віршів про рідну землю, особливо про село. Коли вона читала такі твори, то, здавалося, що описані картини сільської природи, побуту прямо у світлиці.

   Свої перші поетичні спроби пера продемонстрували Папишев М. (5-В кл.), Білокінь.А.(8-В кл.), Шумейко Н.(10-В кл.). Окрасою поетичної зустрічі були пісні у виконанні учнів гімназії Попок Є., Стойки Я., виступ гумористичного дуету «Банзай».

   Під час зустрічі юні талановиті діти черпали натхнення у знаменитих митців, вчилися у них майстерності, а шановані літератори раділи, що підростає гідна зміна, щедро наділена талантами.

              

Переглядів: 375 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz