Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 26.04.2024, 17:16
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 20 » Зустріч із ветеранами
16:21
Зустріч із ветеранами
«Ніхто не забутий, ніщо не забуто!» Таку назву мала зустріч пенсіонерів з учасниками бойових дій, ветеранами Великої Вітчизняної війни, присвячена Дню партизанської слави та 70-річчю визволення Решетилівщини від німецько-фашистських загарбників, яка відбулася 19 вересня 2013 року у читальному залі районної бібліотеки.

Ведуча заходу Біленька Л. Г., соціальний педагог Решетилівського територіального центру, розпочала зустріч за круглим столом перегортанням сторінок історії Великої Вітчизняної війни, історії рідного краю, спогадами вересневих подій 1943року - часу визволення Решетилівки від фашистських окупантів.

З цікавою інформацією про участь решетилівців у Великій Вітчизняній війні про  події в районі періоду окупації, про визволення рідної землі виступили бібліотекарі Вовканич О.М. та Зінченко О.Д.

З вітальними словами до учасників бойових дій, ветеранів війни,  дітей  війни та всіх присутніх звернулися Мотузка Н. В. - заступник начальника управління праці та соціального захисту населення  Решетилівської РДА та Гребенюк Т.Є. - секретар районної    ради ветеранів.  Запрошеним ветеранам, гостям  святкової зустрічі,  було вручено квіти.  

Вперемішку зі слізьми на очах  були виступи учасників бойових дій Козюри М. С., Кісенка О.К, Верховода М. І. , Танька М. І., ветерана війни  Головко Г, Ф., очевидиці подій, які відбувалися у вересні 1943 року. 

Ветерани повернулися в спогадах  до грізних 1941-1945  років, до періоду своєї молодості, яку перекреслила війна. Згадували  і початок воєнних подій,  риття окопів біля Решетилівки, і нелегкі часи фашистської окупації. Не залишилися без уваги  дії партизан на території району,  доля юного Альоші Василенка та його 2 товаришів, які допомагали пораненим бійцям.

З особливим хвилюванням говорили  учасники бойових дій про 1943 рік, про визволення Полтавщини від ворога, форсування Дніпра, „Дніпровську операцію” та участь жителів району у ній.  Розповіді ветеранів нікого не залишили байдужими, всі співпереживали разом з ними. Діти війни, присутні на зустрічі,  Поровай Н. І., Пасічний Л. Г., Йова В. Х. поділилися  і своїми спогадами про життя періоду окупації, післявоєнну розбудову району.

Хвилиною мовчання вшановано вічну пам’ять загиблих  героїв, учасників партизанського руху, земляків-дніпровців, всіх , хто білими журавлями відлетів у небо.

Музичним  подарунком для ветеранів Великої Вітчизняної війни стали пісні та вірші воєнного  періоду про героїзм воїнів, чекання матерів, сестер, коханих, які підготували учасники ансамблю „Журавка” Решетилівського територіального центру, солістами якого є Пасічний Л.Г., Йова В. Х.

 

Переглядів: 472 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz