Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 13:31
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Березень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Березень » 2 » Живе лиш той, хто не живе для себе
10:17
Живе лиш той, хто не живе для себе

    26 лютого у приміщенні Шевченківської філії Решетилівського РТЦ пройшла патріотична година  «Живе лиш той, хто  не  живе для  себе», на якій віддали шану цвіту нашого народу, його славним синам і донькам, які у розквіті сил віддали  на благо народу свою молодість і найдорожче – життя.  Жителі  Шевченківської  громади  зійшлися, щоб  розділити   велику скорботу за загиблими, а також  зміцніти свою віру  у непереможне слово українського народу, його  силу, єдність  і   славу.

     На заході були присутні  сільський голова Ніна Підгора  та голова асоціації фермерських господарств Решетилівського району  Іван Васильович Писаренко. Ніна Михайлівна у своєму виступі подякувала усім батькам за їх дітей, дружинам – за чоловіків, дітям – за тат – захисників  і побажала  миру, добра і злагоди.  Іван Васильович Писаренко висловив сподівання, що Мінські домовленості про припинення вогню на Сході запрацюють і, нарешті, настане  стабільне життя. Він  від  імені народного депутата України Олега Івановича Кулініча подарував сценічні костюми  для самодіяльних артистів  місцевого ансамблю «Надвечір'я ».

     Ведучі  Надія Половко, активна відвідувачка філії,  та Алла Шапаренко, соціальний педагог відділення соціально – побутової адаптації,   запросили  гостей заходу  в історичний екскурс,  щоб перелистати   славні  сторінки   історії України  – від козаків-запорожців  до   героїв Крут, від  воїнів-визволителів у Другій світовій – до сучасного Майдану, від подій на Інститутській – до сьогодення.

      Вшанували на зустрічі і  великого поета- шестидесятника Василя Симоненка, нашого земляка . Доля відміряла йому лише 28 років  і подарувала вічність. Його твори і досі актуальні, просякнуті закликами до боротьби .  На його поезіях  виростає нове покоління, а пісні на слова Симоненка переспівують чи не на кожному патріотичному заході.

      Пісню «Лебеді материнства» на слова поета-земляка  виконало тріо ветеранів  у складі М.Кожемяк, Т.Гришної  та Т.Кулик. 

       А далі лунали  слова  про тих, кого  назвали  Небесною Сотнею. Низько схилялися голови присутніх  у  скорботі ,  вшановуючи подвиг загиблих на Майдані.

       Сільський бібліотекар Т.Кулик презентувала присутнім книгу «Небесна сотня воїнів Майдану» нашої землячки Тетяни Домашенко, а також продекламувала декілька віршів з цієї книги.

        На заході  був  присутній  молодий чоловік, який уже повною мірою скуштував важкого солдатського хліба. Сергій Половко захищає Україну у Полтавському санітарному батальйоні на Сході України. Нелегко говорити про війну, але молодий хлопець знайшов  слова, розповідаючи  про своїх вірних друзів, про підтримку   односельців  і волонтерів.

        Добрим словом  згадали  і Кузьму Скрябіна, талановитого  співака та продюсера, чиє серце перестало битися нещодавно, але його творчість і  патріотичні вчинки на благо України  вселяють  надію та  віру в краще життя. Переглядаючи на  великому екрані відео про події на Майдані, відео до пісні Скрябіна «Мамо», всі присутні  витирали  сльози.

       Хвилиною мовчання вшанували всіх патріотів, які загинули  у буремних 2013- 2015 роках.

       Патріотичні  та козацькі пісні у виконанні самодіяльного пісенного  ансамблю «Надвечір'я »  стали чудовим  обрамленням зустрічі патріотичної тематики.

 

Переглядів: 427 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz