Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Субота, 20.04.2024, 07:37
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Січень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Січень » 2 » Запрошуємо до світлиці на Андріївські вечорниці
15:54
Запрошуємо до світлиці на Андріївські вечорниці

Запрошуємо до світлиці на Андріївські вечорниці

 

Українські вечорниці
Починаємо для вас,
Нехай сміх і пісня ллється
В серці кожного із нас.


       Такими словами розпочали фольклорне дійство «Завітайте до світлиці на Андріївські вечорниці», яке провели в танцювальному залі ЦКД «Оберіг», працівники Решетилівської центральної районної бібліотеки Олена Рагуліна та Марина Яресько. На гостину до господині Катерини, яку майстерно зіграла організатор заходу соціальний працівник районного територіального центру Любов Біленька, зібралися, прибрані в українські вбрання, пенсіонери – учасники народознавчої студії
«Берегиня».
       З чудовим святом – днем святого Андрія Первозванного присутніх прийшли привітати директор РТЦ Наталія Козарь та голова районної ради ветеранів Віктор Багно.
      На захід завітала майстер машинної та ручної вишивки, відома на всю Україну майстер-модельєр Тетяна Москівець, яка розповіла про мистецтво вишивки і зачарувала присутніх своїми неповторними дизайнерськими виробами.
      А далі ніби розсунулися рамки часу, і присутні поринули в старі-добрі часи, коли до «світлиці», де разом зі своєю кумою Ольгою (бібліотекарем Ольгою Зінченко) господиня зустрічала «дівчат», які прийшли на вечорниці зі своїм рукоділлям, та «парубків», що завітали на свято з українськими народними піснями під веселі переливи баяну та гармошки. А тут і «господаря» (Леоніда Пасічного) діждалися, який розіграв разом «дружиною Катериною» та «кумою Ольгою» гумористичну сценку.
      Зі святковими вітаннями на гостину завітав і Святий Миколай (Сергій Черненко), який побажав добробуту, здоров’я присутнім у новому році. Підняли настрій своїм жартівливим виступом учасники гурту «Решетилівські сухофрукти» (працівники ЦКД «Оберіг» С.Черненко, А.Григоренко, В.Григоренко, Я.Джепка).
До вечорницького гурту завітав ще гість із с.Покровське, ветеран військової служби, музикант-аматор, літератор Крат Петро Петрович, який показав присутнім майстерну гру на баяні, а заввідділом обслуговування ЦРБ М.Яресько презентувала присутнім його нову філософську книгу «Высшее качество жизни».
       А далі було найвеселіше – обряд «кусання Калити», жартівливе «ворожіння на книгах», народні ігри «лопата» та «веселі каруселі», конкурси та розваги. Призи для нагородження учасників конкурсної програми надали приватні підприємці Тихоненко В. Г. та Кісь В.Л.
       Було приємне спілкування, багато сміху і гарний настрій. Люди поважного віку не тільки відпочили, але й взяли участь у відтворенні стародавніх народних звичаїв і традицій на свято Андрія, про які розкажуть своїм дітям та онукам.

Переглядів: 380 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz