Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 03:31
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 1 » З Україною в серці в Україні живу
10:12
З Україною в серці в Україні живу

  З Україною в серці в Україні живу!

     28 січня  2016 року відбулося відкрите засідання історико - краєзнавчого факультету Університету 3-го віку, який діє при відділенні соціально-побутової адаптації Решетилівського районного терцентру.  Його провели керівник факультету – учитель історії Решетилівської гімназії, керівник історико-краєзнавчого  гуртка « Стежинами рідного краю» Ширшова Н.О. та учитель історії та географії, керівник пошукової групи «  Краяни»  Гмиря І.О.

Тема зустрічі « З Україною в серці в Україні живу!» зібрала слухачів факультету та активістів-пенсіонерів, їх гостинно зустріли у Решетилівській гімназії. Зустріч розпочалася біля меморіальної дошки пам’яті  героя АТО Закарлюки Миколи, який загинув за рідну землю 22січня 2015 року, саме в День Соборності та свободи України. Уважно слухали присутні розповідь Ширшової Н.О. про мужність воїна-земляка  в зоні воєнних дій на Донбасі. Схилили сивочолі ветерани війни та праці  свої голови в зажурі за патріотом і хвилиною мовчання пом’янули його світлу пам'ять.

Потім зустріч продовжилася у вестибюлі закладу, де всі оглянули виставку плакатів патріотичної тематики , підготовлену учнями  та приурочену Дню Соборності та свободи України.

      В кабінеті  історії прослухали пенсіонери інформаційне повідомлення про Акт Злуки 1919 року, його історичне значення, про Героїв Крут. Усвідомили, що соборність – це національна ідея на всі часи, що потрібно, незважаючи ні на що й наперекір усьому,  йти вперед , боротися за національну та соціальну злагоду до новітньої доби соборної України.

Потім учасники зустрічі створили 2 команди  та команду болільників і змагалися у знаннях із історії України, краєзнавства. Зосереджено  слухали присутні запитання ведучого Гмирі І.О., пояснення-історичні довідки  Ширшової Н.О. Уважно вдивлялися всі присутні у слайди комп’ютерної презентації, щоб впізнати пам’ятники Полтавщини чи іншу визначну історико-краєзнавчу пам’ятку рідного краю, фотографії на тему « Решетилівка : минуле і  сучасність», зібрані та оформлені учнями гімназії - членами гуртка та пошукової групи. В підсумковій частині засідання виступили Сутула Ж.О., заступник директора терцентру, Біленька Л.Г., соціальний педагог відділення, Бершак В.М., ветеран педагогічної праці, учитель Білівської гімназії Луганської  області, переселенка із зони АТО, нині жителька Решетилівки, які подякували  учителям навчального закладу за прекрасну тематичну зустріч, за конкурсну програму, особливо за  новий  матеріал з краєзнавства, який зацікавив усіх присутніх.

    

Переглядів: 355 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz