Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 00:59
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Березень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Березень » 12 » З нагоди 200-річчя з дня народження великого Кобзаря.
16:48
З нагоди 200-річчя з дня народження великого Кобзаря.

 11 березня на базі Жовтневої сільської бібліотеки відбулось засідання літературно-мистецької вітальні будинку соціального піклування на тему «Повні сил і живої снаги ми вшановуєм пам’ять Шевченка» з нагоди 200-річчя з дня народження великого Кобзаря. 

На початку зустрічі присутні ознайомилися з книжковою виставкою «Невмируще Шевченкове слово». Ведуча літературно-мистецької вітальні, соціальний педагог Дударєва Т.І., наголосила на тому, що в історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство, до них належить й ім’я великого українського поета Т.Г. Шевченка. Шевченків «Кобзар» - це Біблія українського народу, якій судилося бути безсмертною. Тамара Іванівна декламувала поезії Шевченка.  Участь у шевченківських читаннях взяли також інваліди та пенсіонери.

На завершення літературно-мистецької вітальні бібліотекар Т.О. Ткаченко провела літературну вікторину «Життя та творчість Шевченка».

***********************************************************************************************************************

              «І мене в сім'ї великій, в сім'ї вольній новій

Не забудьте пом’янути не злим тихим словом…»

             Пройшло вже два століття від дня народження великого українського письменника і художника Т.Г. Шевченка  та його пророчі слова збулися. В кожній сім'ї його вірші читають та вивчають на пам'ять і кожен знаходить щось для себе рідне.

            11 березня, після того як вся країна відсвяткувала 200 – річчя Кобзаря, у Шевченківській філії Решетилівського районного територіального центру зібралися шанувальники Шевченкового слова, щоб вшанувати величного письменника.

           Зустріч розпочалася з розповіді соціального  педагога  Шапаренко А.В. про біографію Т.Г. Шевченка.. Ведуча продемонструвала картини, які він написав будучи на Решетилівській землі.

          Сільський бібліотекар Кулик Т.Г. провела для відвідувачів вікторину. Кращим знавцем творчості Шевченка, за результатами вікторини, стала Ковінська Н.М., яка дала найбільше правильних відповідей.

          Відвідувачі заходу з захопленням читали уривки з творів «Катерина», «Наймичка», «І мертвим, і живим…» та деякі вірші.

          Активні учасники зустрічі були нагороджені грамотами «Кращі знавці творчості Кобзаря».

          Засідання літературно – мистецької вітальні «Криниця», що діє при Шевченківській філії закінчилося за чашечкою гарячого запашного чаю.


 

Переглядів: 365 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz