Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 25.04.2024, 05:56
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 30 » Вже сім десятків літ над нами мирне небо
11:59
Вже сім десятків літ над нами мирне небо

23 вересня в райцентрі відбулися урочистості з нагоди 70-ї річниці визволення Решетилівщини від фашистських загарбників.

О 10-ій ранку святкова колона представників трудових колективів, громадськості на чолі з керівниками району та селища урочисто пройшла центром Решетилівки під звуки барабанного дробу гурту «Ритм» БДЮТ.

Державний гімн відкрив урочисту частину святкових заходів. Зі словами вітань до решетилівців та гостей селища звернулися голова Решетилівської райдержадміністрації Володимир КОЛЕСНІЧЕНКО та голова районної  ради Віктор РІЗНИК. Вони вклонилися пам’яті визволителів, щиро подякували за ратний подвиг сивочолим ветеранам, солдатським вдовам, працівникам тилу, дітям війни. Побажали їм міцного здоров’я, довголіття, щоб їхні нащадки жили під мирним небом.

Схилили голови й перед вічною пам’яттю нашого земляка Альоші Василенка, чиє юне життя обірвалося від фашистської кулі.

Хвилюючу пісню «Кленова балада» з репертуару Оксани Білозір для присутніх виконала солістка районного будинку культури Вікторія Пахолко.

Під звуки метроному хвилиною мовчання вшанували кожного, хто загинув у Велику Вітчизняну. До підніжжя пам’ятника та меморіальних плит поклали гірлянди, вінки та квіти.

По завершенню мітингу-реквієму на  ветеранів чекали польова каша та фронтові 50 грам.

Продовженням мітингу-реквієм біля Меморіалу Слави стала естафета Пам’яті, в рамках якої запалили символічний факел від вічного вогню. Учні Решетилівської гімназії ім..І.Л.Олійника пронесли марафоном свічу Пам’яті центральною вулицею селища до обеліска  «дніпровцям». Біля обеліска зібралися учні, викладачі та майстри художнього професійного і професійного аграрного ліцеїв, щоб вклонитися пам’яті юних решетилівців, котрі восени 1943-го  потрапили на кривавий Дніпровський плацдарм.

Пригадали, що окупації району поклали край воїни 20-го стрілецького корпусу генерала-лейтенанта М.Бірюкова, 5-й і 7-й гвардійські повітряно - десантні дивізії, 53-я дивізія далекої дії, 212-й гвардійський окремий батальйон зв’язку.

З 22 по 25 вересня 1943 року було звільнено від гітлерівців Решетилівку та села району. Відбулася хвилина мовчання. Присутні поклали квіти до обеліска

Після офіційних урочистостей  у холі РБК розгорнулася багата тематична виставка композицій, присвячена 70-річчю визволення району від німецько-фашистських окупантів та у світлі нових соціальних ініціатив Президента України  «Діти — майбутнє України». Дошкільнята, школярі початкових, молодших та старших класів використали у своїх доробках всі можливі природні матеріали, овочі, фрукти, сухе листя, каміння, мох, кукурудзу, горох, манку, різнокольорові фарби та інше. За кращі роботи вихованці ДНЗ «Ромашка» (Валерія Убийсобака, Маша Іщенко,  Софія Крупа,  Маша Вітер, Даніїл Кошкалда, Софія Пустяк), Решетилівської ЗОШ І ст. (Христина Попович, Олена Сініцева, Анна Невмержицька, Владислав Боженко, Самсон Колотій, Вікторія Шкурупій, Інна Колодій), а також 7 клас Решетилівської ЗОШ І-ІІ ст.,  вихованці БДЮТ, 7-Б та 8-А класи Решетилівської гімназії отримали солодкі призи від Решетилівської селищної

Переглядів: 405 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz