Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 19.04.2024, 11:24
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Липень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Липень » 17 » Вклонилися великій святині
09:13
Вклонилися великій святині

Вклонилися великій святині

 

   Працівниками відділення денного перебування Решетилівського районного територіального центру була організована та проведена поїздка до святинь Мгарського чоловічого монастиря, який розташований поблизу міста Лубни. Виїхали в дорогу рано, тому встигли на ранкову Літургію, яка цього дня була звершена у скитській церкві Благовіщення Пресвятої Богородиці. Люди звернулися у своїх молитвах до Бога, Божої Матері, до святого Афанасія, вклонилися святиням храму, поставили свічі, замовили різноманітні церковні треби.

   Після служби відвідали Спасо-Преображенський собор монастиря, де священиком було відправлено замовний молебень за здоров’я. Пенсіонери взяли участь у екскурсії, яку було проведено спеціально для них. Їм розповіли про історію заснування монастиря у 1619 році митрополитом Ісаєю, про відвідини храму у 1654 р. Патріархом Константинопольським Афанасієм, який після важкої хвороби помер у монастирі і був похований в усипальниці Преображенського собору, про діяльність монастирського братства. Бажаючі звернулися із різними запитаннями до священнослужителя

   Потім пенсіонери оглянули споруду Спасо-Преображенського собору, вікна, ліпнину на будівлі, внутрішній інтер’єр храму. Особливо були вражені красою нового дерев’яного іконостасу, оздобленням ікон Богородиці, дивовижним розписом на стіні зображення Миколи-чудотворця, який відновили талановиті художники. Всі мали можливість побачити будівлю дзвіниці, вежу монастиря, пекарню, криницю, невеликий зоопарк на монастирській території. Прогулюючись по святій обителі, люди відвідали місцеву іконну крамницю і невеличкий магазинчик, у якому придбали хліб, масло, мед, сир та інші продукти, виготовлені ченцями. Багато пенсіонерів купило цілющий чай «Козацький» з вирощених та зібраних біля монастиря лікарських трав. Учасники поїздки побачили також домашню птицю, монастирську череду корів, за якою доглядають ченці та послушники.

   Біля Благовіщенської церкви оглянули сад та колодязь у скиту, могили розстріляних у 1919 році мгарських монахів на чолі з ігуменом Амвросієм, вклонилися їхній вічній пам’яті.

   Заключним етапом поїздки було відвідання Зажур-гори, де розміщений Меморіал народної скорботи «Голодомор-33». Тут біля великого дзвону на кургані схилили голови у жалобі за померлими від голодної смерті, поклали квіти, колосся.

   А ще пенсіонери побували на Алеї пам’яті «чорнобильцям» Лубенщини, де вшанували героїв-ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

   Учасники та організатори виїзного засідання дякують Галушці В.І., приватному підприємцю, за наданий транспорт для здійснення поїздки.

      

Переглядів: 295 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz