Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 19.04.2024, 08:40
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Лютий 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Лютий » 1 » Увага, морози !!!
10:40
Увага, морози !!!
УВАГА, МОРОЗИ !!!

Управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації звертається до всіх жителів району бути уважними та обережними на період сильних морозів не тільки до себе, а й до інших громадян, які з тих чи інших причин  опинились на вулиці, та не мають змоги  зігрітися.

На сьогодні в області встановлено 52 пункти обігріву, які знаходяться в кожному районі  та місті області. За даними МНС послугами пунктів вже скористалось понад 300 чоловік.  У пунктах обігріву організоване цілодобове позмінне чергування особового складу підрозділів УМНС. Усі бажаючі мають змогу зігрітися, випити гарячого чаю та поїсти. Адже за прогнозами синоптиків температура повітря більш імовірно буде спускатися ще нижче, і досягне 27 градусів нижче нуля. Скільки людей не витримає цього випробування – навіть не хочеться припускати.

За словами фахівців екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 20 градусів нижче нуля в Україні вважається надзвичайною ситуацією природного характеру. Через сильну вологість такі морози можуть привести до серйозних переохолоджень та обморожень.

Основна маса важких переохолоджень припадає на тих, хто змушений тривалий час добиратися на роботу, адже іноді люди по півгодини і більше чекають транспорту на зупинках.

Холод згубно впливає передусім на дрібні судини людини. Скажімо, в кінцівках вони інстинктивно звужуються, щоб зберегти тепло, як наслідок, циркуляція крові в кінцівках уповільнюється. Першим замерзають пальці рук та ніг, вуха і ніс – найменше захищені через те, що в них тонкий жировий прошарок. Потім замерзає шкіра, м’язи, нерви та навіть кістки. Якщо температура тіла людини знижується до 34 градусів і нижче, її потрібно терміново госпіталізувати в реанімацію.

При обмороженні категорично заборонено розтирати кінцівки снігом, або, навпаки, зігрівати частини тіла на гарячому радіаторі. Це може травмувати тканини і навіть привести до некрозу. Думка про те, що спиртні напої допомагають зігрітися, - міф. Справді, алкоголь спочатку розширює судини, людина протягом короткого часу нібито зігрівається. Але незабаром судини різко звужуються, що може призвести до швидкого обмороження. Крім того, алкоголь послаблює контроль за ситуацією.

Корисно знати:

-                              щоб зігріти кінцівки, потрібно обгорнути їх теплою тканиною. працюйте руками, рухайте ними, щоб посилити кровообіг у замерзаючих судинах;

-                              одягайтеся багатошарово: замість одного теплого светра надіньте кілька легких;

-                              не виходьте на мороз голодними. Обов’язково добре поїжте, краще щось висококалорійне. Обов’язково пийте якомога більше теплої рідини, але не алкоголь;

-                              якщо  плануєте провести багато часу на морозі, візьміть запасний одяг. Іноді, щоб уникнути переохолодження, достатньо змінити вологий одяг на сухий.

При встановленні громадян без місця проживання просимо зателефонувати з метою надання допомоги на «гарячу» телефонну лінію:  2-35-60

Переглядів: 490 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz