Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 25.04.2024, 20:03
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Квітень » 16 » Привілей і честь
13:15
Привілей і честь

     Я маю честь на Полтавщині жити,

     Де щедрий лан в мереживі лісів,

     Де споконвік купають верби віти

     У Ворсклі, у Хоролі чи у Пслі.

   Цими рядками із вірша  «Привілей і честь» В.М. Ставицького розпочалося засідання літературно-мистецької вітальні «На крилах поезії», яка діє при Малобакайській сільській бібліотеці і є осередком відділення соціально-побутової адаптації Решетилівського РТЦ. На презентацію 3-ої збірки « На вістрі неспокою» талановитого  поета-земляка В.М. Ставицького зібралися люди, небайдужі до поетичного слова, ветерани війни та праці, жителі місцевої громади, учні та вчителі  Малобакайської ЗОШ –І-ІІІ ст. Слова ведучої Біленької Л.Г. про життєвий і творчий шлях В.М. Ставицького, повідомлення бібліотекаря Косенко О.О. про збірку «На вістрі неспокою» поєднувалися з віршами поета, піснями про рідну Полтавщину, матінку-Україну, які виконували учні школи.

    Зацікавлено переглядали присутні слайди комп’ютерної презентації про поетичні надбання В. Ставицького, які підготував учитель Коваленко І.О., та відеоролики про обласне свято народної творчості «Решетилівська весна-2014 », на якому прозвучала пісня про Решетилівку на слова поета-земляка, та про презентацію нової збірки «На вістрі неспокою» у Полтавській обласній бібліотеці. Уважно слухали учасники зустрічі виступ Віктора Миколайовича, який розповів про початок творчого шляху, свої досягнення, прочитав ряд віршів різної тематики з нової книги. Квіти, сувенір, пісня були подарунком для нього від вдячних присутніх.

    Міхно С. І., ветеран педагогічної праці, Коваленко В.О., директор Малобакайської середньої школи у 80-90 рр., у своїх виступах зробили акцент на патріотичність і актуальність лірики Ставицького, закликали молодь берегти надбання людей старшого покоління. Їхні слова були заключним акордом святкового засідання літературно-мистецької вітальні, яке спільно підготували працівники відділення соціально-побутової адаптації Решетилівського РТЦ, Малобакайської ЗОШ І-ІІІ ст., бібліотекар Косенко О.

      Велика вдячність за допомогу в організації та проведенні зустрічі Срібному С.Ю., сільському голові, Бодні Н.М., заступнику директора школи, Коваленку І.О., учителю математики, Павлинському Г.Я., директору Малобакайської ЗОШ, за надане приміщення актового залу та всім, хто причетний до підготовки заходу.

   

Переглядів: 399 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz