Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 25.04.2024, 07:01
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Листопад » 9 » Пригости мене розмовою – українською мовою!
15:17
Пригости мене розмовою – українською мовою!

        Таку назву мало засідання літературно-мистецької вітальні «Калинові дзвони»,  приурочене Дню української писемності та мови, яке 6 листопада 2015 року  підготували працівники  відділення соціально-побутової адаптації Решетилівського районного територіального центру соціального обслуговування та районної бібліотеки. Після вступного слова ведучої Біленької Л.Г., соціального педагога РТЦ, вітальних слів  з нагоди свята  Козарь Н.Ю., директора Решетилівського терцентру, присутні переглянули відеофільм «День української писемності та мови».

        Потім розпочався мовознавчий брейн-ринг, участь у якому взяли  команди  «Ерудит» та  «Словолюби».  Яресько М.В., заввідділом обслуговування районної бібліотеки, підібрала цікаві та різноманітні завдання для ветеранів,  любителів та знавців  рідної мови. Пенсіонери залюбки згадували цікаві факти про українську мову, підбирали літературні відповідники до слів-суржиків, визначали  авторів поетичних рядків, починаючи від Нестора Літописця  і закінчуючи  Л. Костенко та В. Симоненком.   Ветерани добирали пестливі  форми до вибраного слова,  створювали за даними  римами  строфу вірша про мову, складали текст, всі слова якого починалися з букви  «б».   Всі присутні з цікавістю переглянули відеофільм «Говори українською. Суржик».  Капітани команд Нечитайло М.Я. та Кошкалда Г.В.  збирали  з поданих слів українське народне прислів’я про культуру мовлення. Не сумували і болільники, бо для них теж  підготовили  завдання. Їм потрібно було відшукати в періодичних виданнях заданий матеріал та відгадати загадки-жарти. З цим найкраще справився Гайдар В.І.

         Святкового настрою всім присутнім додавали  веселі українські пісні про козаків, які виконували  учасники чоловічого ансамблю народного самодіяльного фольклорного колективу «Пісенне джерело» Фрунзенського клубу. Приємні хвилини подарував ветеранам і учасник ансамблю «Журавка» Йова В.Х. Масу задоволення, нову інформацію про українську писемність, активний відпочинок отримали всі учасники засідання літературно-мистецької вітальні  «Калинові дзвони». А члени команд ще й грамоти за участь у мовознавчому турнірі. 

 

 

Переглядів: 406 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz