Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 18.04.2024, 07:59
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Листопад » 16 » Незвичайна екскурсія у світ української писемності та мови
10:35
Незвичайна екскурсія у світ української писемності та мови

Незвичайна екскурсія у світ української писемності та мови

 

Моя земля — душі скарбниця,

Талантів мудрих не злічить,

Собою треба нам гордиться,

Вкраїнським словом дорожить!

Ці поетичні рядки  О.Довгого-Степового були лейтмотивом спільного засідання відвідувачів літературно-мистецької вітальні «Калинові дзвони», яка діє у відділенні денного перебування Решетилівського терцентру та учнів 8-Б класу  Решетилівської гімназії імені І.Л. Олійника, яке відбулося до Дня української писемності та мови. Ветеранів війни та праці гостинно зустріли у літературній вітальні «Рідні береги» навчального закладу, де їх щиро привітала завідуюча, учитель української мови та літератури Клюка С.О. Багато цікавого матеріалу почули присутні від учнів 8-Б класу, юних екскурсоводів, про перебування Великого Кобзаря у Решетилівці, про літературну діяльність талановитого прозаїка і поета О. Дмитренка, про творчі здобутки місцевих літераторів, продовжувачів літературної слави славних земляків, великих майстрів слова.

Талановиті гімназисти Царінний Роман, Білокінь Альона, Шумейко Ніка, Григоренко Денис прочитали свої поетичні спроби про рідну землю, події на Сході України, переживання українців та бажання миру. Особливо тривожним і хвилюючим був виступ Закарлюки Лізи, яка у своєму вірші звернулася до тата, загиблого героя АТО Закарлюки Миколи. Зі сльозами на очах слухали присутні пісню про вічну пам'ять героїв-атовців, яку виконала учениця 8-Б класу Стойка Яна, та авторський твір Головач В.А. « Ясени» про важке чекання дітей з війни у виконанні автора музики Йови В.Х. та Пасічного Л.Г.

З великою увагою і теплотою сприйняли учасники зустрічі виступи Ставицького В.М., автора 4 поетичних збірок, який подарував усім читання своїх нових творів, Кошкалди Г.В., ветерана педагогічної праці, наставника юних поетів, Нечитайла М.Я., місцевого літератора, Гайдара В.І., автора статті в районній газеті «Решетилівський вісник» про бережливе ставлення до скарбів української мови, про доцільність вживання слів іншомовного походження.

Цікавою для пенсіонерів була інформація заступника директора гімназії Чуприни Л.А. про бажання учнів навчатися у класах з поглибленим вивченням української мови, про набори дітей у класи філологічного профілю, про іскру літературного таланту, яку мають багато школярів.

Окрасою засідання були музичні подарунки від гостей: читання ветераном-активістом Пасічним Л. Г. гуморески П. Глазового «Кухлик», виступи самодіяльного гармоніста Йови В.Х. з авторською піснею «Решетилівський вальс» на слова Ставицького В., чоловічого тріо у складі Вовчка М.В., Йови В.Х., Пасічного Л.Г. Вони  виконали улюблену в ансамблі «Журавка» пісню «Солов’їна моя сторона» про рідну Решетилівщину, її талановитих людей, яка прозвучала заключним акордом тематичної зустрічі. З незабутніми враженнями від почутого та побаченого під час незвичайної екскурсії у світ української писемності та мови і планами про нове спільне засідання залишали всі присутні затишну літературну вітальню «Рідні береги».

             

Переглядів: 308 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz