Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 17:26
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Серпень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Серпень » 2 » Незабутня поїздка пенсіонерів до Горішніх Плавнів
11:05
Незабутня поїздка пенсіонерів до Горішніх Плавнів

Незабутня поїздка пенсіонерів до Горішніх Плавнів

       28 липня в День хрещення Київської Русі  давньоруським князем Володимиром відвідувачі народознавчої студії « Мій рідний край – моя історія жива» та слухачі Університету 3-го віку, які діють у відділенні соціально-побутової адаптації Решетилівського територіального центру, здійснили поїздку до Горішніх Плавень( Комсомольська), міста- красеня на Дніпрі. Пенсіонерів Решетилівки гостинно зустріли у Свято-Миколаївському соборі, який розташований на підвищенні в міському парку біля невеличкого озера.  Учасники поїздки взяли участь у Літургії до Дня рівноапостольного  Володимира, вклонилися святиням собору, зокрема іконам Святителя Миколая, Божої Матері. Також всі мали змогу замовити різноманітні церковні треби, придбати літературу, побутові речі  релігійної тематики.

       Після служби для ветеранів отець Георгій провів цікаву та змістовну екскурсію, розповів про історію будівництво храму,  сказав, що  спорудження Свято-Миколаївського собору було розпочато у 1991 році і завершено  у 1994. Левову частину коштів було виділено керівництвом Полтавського ГЗК. Допомагали також місцеві підприємства, влада Комсомольська, віруючі. Освячення собору та приходського будинку 14 жовтня 1994 року очолював сам  настоятель Української Православної Церкви блаженний митрополит Володимир, нині, на жаль, покійний.    З цього часу собор і приходський будинок стали культурно-релігійним центром міста. У приходському будинку розміщено кімнату для хрещення  дітей і дорослих,  класи недільної школи, зал для приходських зібрань, приміщення для ночівлі паломників, житло священика та працівників церкви.  Тут також знаходиться Покровська церква. Батюшка Георгій  розповів і про діяльність духовно-просвітницького центру, який діє у приміщенні приходського будинку. Він наголосив, що дорога до Бога відкрита і доступна для кожної людини, але часто люди на неї не поспішають ступати або ступають запізно. Ветерани оглянули приміщення приходського будинку, зокрема кімнату для хрещення, клас, де навчають Закону Божого, святині Покровської церкви.

    Після екскурсії  всі присутні помилувалися красотами паркової зони, де розміщений собор, вклонилися Святителю Миколаю, пам’ятник якому розміщений поряд з церковною будівлею, ніби оберігаючи її.

    Цього дня після обіду пенсіонери відвідали складські приміщення Комсомольської трикотажної фабрики, де змогли недорого придбати різні  промислові вироби для себе, дітей та внуків. По дорозі додому заїхали також на солоне озеро у с. Книшівка Козельщинського району, де змогли покупатися, перепочити.

                     

Переглядів: 341 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz