Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Середа, 01.05.2024, 23:59
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Квітень » 4 » Незабутня поїздка до Плоского
14:11
Незабутня поїздка до Плоского

                                    Незабутня поїздка до Плоского

             30 квітня 2018 року було підготовлено і проведено виїзне засідання літературно-мистецької вітальні  « Калинові дзвони» відділення денного перебування Решетилівського РТЦ. Цього разу свої досягнення і свою гостинність показала  літнім людям Плосківська громада. Знайомство із селом розпочалося із огляду Свято-Вознесенської церкви, приміщення якої єдине у Решетилівському районі  збереглося під час гонінь на віру. Багато цікавого про історію створення храму,  його відродження, діяльність релігійної громади на чолі із священиком розповіла Денисенко Г.О., культорганізатор Плосківської філії територіального центру.

            Для багатьох пенсіонерів відкриттям було побачене у стінах Плосківської ЗОШ I- III cт. Всіх вразила розповідь учителя англійської мови Хрипливої Т.О. про створення  у школі у 2009 році музею відомого шотландського поета Р. Бернса, інтерес школярів до його творчості. Вона також розповіла про діяльність клубу шанувальників Р. Бернса на Україні, про свої поїздки до Шотландії, про  творчі зустрічі  на його батьківщині. Багато цікавого побачили учасники поїздки і у  музеї, зокрема 150 друкованих видань, як на англійській мові,  так і в перекладі,  волинку,національні  шотландські  вироби.

         Новиною для гостей були експозиції шкільної  кімнати-музею Григоренка А.К., уродженця села. Тут  дізналися  про життя та творчість відомого плосківського літератора, побачили видання його творів, особисті речі, почули рядки « Заповіту»  письменника.  Учитель української мови та літератури Каленіченко Н. В. розповіла про дружину письменника , зустрічі з нею у стінах школи, про створення парку імені Григоренка у селі. Щоб пенсіонери розширили кругозір знань про плосківського літератора ,  Денисенко Г.О. подарувала 2 книги  Анатолія Кириловича  « Тінь Перуна» та « Під вітрилами мрійництва» бібліотечці територіального центру.

       Для пенсіонерів було  також проведено екскурсію у музей Ковіньки  О.І.  Екскурсоводи розказали  гостям  про рід славного українського гумориста, про 23 роки терем та заслань до Колими, Сибіру і про створення гумористичних творів, які принесли талановитому уродженцю Плоского всесвітню славу. У музеї побачили особисті речі славного гумориста, окремі видання його творів, матеріали періодичної преси про Ковіньку О.І., його нелегку життєву дорогу, оптимізм, який допоміг вижити та не втратити віру у людей.

     Вражені були гості і красою новоствореного парку імені Григоренка А.К. , хоч і не буяли ще  тут квіти, і новою  заасфальтованою дорогою, і сучасним   видом опалення для приміщення сільського будинку культури, ошатністю  у ньому залу для глядачів,  кімнат для занять спортом,  і футбольним майданчиком з штучним покриттям в центрі села.  

          Свої враження від побаченого, почутого мали змогу висловити Пасічний Л.Г., уродженець села, Кошкалда Г.В., Нечитайло М.Я., представники мистецької когорти Решетилівки, Гудзенко А.Г., Козлова К.І. , ветерани педагогічної праці, та інші учасники засідання. Багато цікавого  про досягнуте у громаді, про кошти на нові здобутки, співпрацю з школою дізналися пенсіонери від самого Галушко В.І.,заступника  сільського голови, виконуючого  обов’язки  старости.

      Організатори та учасники поїздки висловлюють щиру вдячність учителям та учням  школи за екскурсії, за цікаві розповіді, збережені реліквії, Зінченку В.Г., начальнику відділу освіти, молоді та спорту, за наданий транспорт, Непийпі Л.А. та Вовку В.О., засновникам ТОВ  АФГ « Еліта», районній раді ветеранів (голова Багно В.І.) за матеріальну допомогу, Галушко  В.І., Денисенко Г.О. за гостинність.

Переглядів: 358 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz