Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 11:55
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Травень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Травень » 11 » Немає забутих солдатів, допоки нащадки живі!
14:26
Немає забутих солдатів, допоки нащадки живі!

      07 травня  , напередодні Дня Великої Перемоги,  у Будинку культури с. М. Бакай  відбулося  засідання літературно-мистецької вітальні «На крилах поезії», яка діє при сільській бібліотеці і є осередком відділення соціально-побутової адаптації Решетилівського районного територіального центру. Тема «День Перемоги порохом пропах!» зібрала учасників та  дітей війни, жителів сіл М. Бакай, В. Бакай, Мушти, які пережили страшне лихо  Великої Вітчизняної, зазнали горя під час фашистської окупації, а у багатьох загинули  батьки.  Із вступним слово до присутніх звернулася  Косенко О.О., сільський бібліотекар. Вона сказала, що можна по-різному ставитися до Великої Вітчизняної, можна по-різному її називати, але не можна забути тих, хто поліг у важких боях за рідну землю, хто віддав своє життя для щастя інших. Косенко О.О. інформувала, що на території Малобакайської громади проживає  2 учасники  бойових дій, 34 учасники війни, 72 дітей війни, 9 вдів. У їхню пам'ять війна вкарбована назавжди. І ці люди повинні бути оточені  увагою та шаною як держави, так і рідних, молоді. Вітання ветеранам  з Днем Перемоги прозвучало від Срібного С.Ю,, сільського голови. Він бажав їм в першу чергу здоров’я, довголіття, любові від дітей, внуків, мирного неба. Учасникам та дітям війни було що згадати, чим поділитися, тому і повнилися очі у присутніх слізьми, коли говорили  про своє дитинство Коваленко В.О., Черкун Л.П., Блоха А.П.

      У ході засідання-концерту віршовані рядки перепліталися з піснями воєнного періоду, які ветеранам війни та праці дарували  солісти  ансамблю  «Журавка» Пасічний Л. та  Йова В. Хвилиною мовчання вшанували вічну пам'ять полеглих на фронтах Другої світової. Реквієм прозвучала поезія  В.Головач «Воїну-визволителю», який прочитала учениця 7 класу Лукинчук Євгенія.  Напередодні Дня матері, який у цьому році відзначається  8 травня,   учасники вокального ансамблю сільського Будинку культури у складі Срібної С, Кісіль О., Тесленко А., Журавель Ю.  виконали прекрасні твори про матір та рідну неньку - калинову Україну,  а Андрійко Л. продекламувала  вірші про найдорожчу у світі людину. Заключним акордом святкового тематичного засідання була безсмертна пісня «День Перемоги», яку виконав Мандич В. та рядки поезії:

                Стоять осокори на варті,

                Тюльпани цвітуть в Бакаї:

                Немає забутих солдатів,

                Допоки нащадки живі!

       Учасники та організатори зустрічі-засідання висловлюють вдячність Срібному С.Ю., Вовку В.О., депутату районної ради,  за небайдужість, увагу до ветеранів, святковий коровай та солодощі.

Переглядів: 307 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz