Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 25.04.2024, 07:17
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Грудень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Грудень » 8 » Мова моя українська, мова моя материнська
13:56
Мова моя українська, мова моя материнська

Мова моя українська, мова моя материнська

        Дню української мови та писемності було присвячене спільне засідання літературно-мистецької вітальні « На крилах поезії», яка діє при Малобакайській сільській бібліотеці, та літературного гуртка « Паросток» місцевої школи. Тема « Мова моя українська, мова моя материнська» привела на зустріч   сивочолих ветеранів села, любителів поетичного слова, талановитих учнів, учителів, бібліотекарів. До Малобакайської середньої школи прибули також гості: Нечитайло І.Я, член Національної спілки письменників та Національної спілки журналістів  України, Нечитайло М.Я., решетилівський  літератор, Пасічний Л.Г., прекрасний декламатор, активний відвідувач заходів відділення денного перебування терцентру, Біленька Л.Г., соціальний працівник, керівник літературно-мистецької вітальні « Калинові дзвони» Решетилівського РТЦ.

        Спочатку учасники засідання мали змогу оглянути експозиції шкільного музею старожитностей, виставку вишитих картин. Також ознайомилися з  творами  братів Нечитайлів, розміщеними у актовій залі,  матеріалом про талановитого земляка Кісіля Г.О. На добру згадку сфотографувалися біля тематичної виставки літератури  до Дня української писемності та мови, яку підготувала Павлинська Л.П., шкільний бібліотекар.

      Після інформації Біленької Л.Г. та Косенко О.О., сільського бібліотекаря, про життєвий та творчий шлях обох братів Нечитайлів всі присутні уважно слухали виступи письменників. Іван Якович  найбільше розповів про свою книгу « Коваль не лише своєї долі» про талановитого хлібороба Семена Свиридоновича Антонця, зачитав уривок з твору , де говорилося про село Бакай, у якому кувалися ази майстерності великого землероба.  Несподіванкою для письменника була декламація   Андрійко Л.А. його поезії « Лежав на асфальті собака».  Микола Якович зробив акцент на любові до української мови, до матері, познайомив присутніх з творами на дану тему. Пасічний Л.Г.  прочитав вірші патріотичного звучання «Батьківська криниця», « Лист до матері», а потім вніс веселу нотку у засідання, познайомивши учасників з гумористичними творами Івана Нечитайла

            Коваленко В.О., голова місцевої ветеранської організації, у  своєму виступі дякував за організований захід , за можливість поспілкуватися з талановитими людьми. Ветеран праці Черкун Л.П. прочитала власний  вірш про маму, любов до неї та важку розлуку. Щирими оплесками вітали у актовій залі ветерана сцени, талановитого В.Г. Мандича, який на баяні виконав свої  пісні « Бакайський вальс» , «Полтавочка», «Вітання».

            У 2 частині зустрічі  виступили Бодня Н.М. , заступник директора, Коваленко І.О., керівник літературного гуртка. Останній  розповів про роботу юних поетів, їхні поетичні надбання. Ігор Олександрович  продемонстрував за допомогою комп’ютерної техніки відеоролик до власного вірша « Завтра сьогодні стане вчора». Всі були приємно вражені його змістом та оригінальністю оформлення. Свої твори про маму, про кохання, про любов до рідної країни  читали учениця 6  класу Олукувата К.  та 9 класу Снитка Е.  Учениця 11класу Базюк О., переможниця районного конкурсу « Поетична  весна-2017», познайомила учасників засідання з власними  поезіями « Україно, моя Україно», «Моє село». До цих творів було підготовлено змістовні комп’ютерні презентації. Пісня «Я бажаю добра» у виконанні учнів закладу була завершальним  акордом засідання у Малобакайській школі.

             Третя частина відбулася у приміщенні сільської бібліотеки, де ветерани переглянули нову пресу, посмакували солодощами, розповіли гумористичні твори, сільські небилиці, поспівали і потанцювали.  Жителі  села та  всі учасники засідання висловлюють вдячність Срібному С.Ю., сільському голові, Вовку В.О., директору ТОВ « Еліта», депутату районної ради, за увагу до життя ветеранів, небайдужість, фінансову підтримку заходу. Брати Нечитайли теж дякують  всім, хто причетний до організації  такої тематичної зустрічі.

Переглядів: 319 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz