Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 08:15
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2018 » Лютий » 20 » Герої поруч з нами
14:27
Герої поруч з нами

 Герої поруч з нами

                 16 лютого 2018 р. у  Решетилівській ЗОШ I- II ст. відбулася зустріч патріотичного змісту на тему « Герої поруч з нами».  До учнів завітали слухачі Університету 3-го віку Решетилівського терцентру, яких гостинно зустріли у навчальному закладі. Заступник директора Шумейко Т.В. розповіла присутнім, серед яких були і колишні випускники школи, про  роботу освітнього закладу, досягнення учнів, учителів.  

              Ведучі зустрічі Рагуліна О.О., бібліотекар районної бібліотеки, Біленька Л.Г., соціальний працівник терцентру,  познайомили учасників з інформаційним матеріалом про День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав, про афганську війну, участь у ній українців. Скорботою  повнилися душі всіх  , коли на екрані були кадри кінофільму , «Травневий сум» про загиблого героя-афганця Ігоря Веклича,  починаючи з його дитинства, років навчання,  захоплення спортом, особливо хокеєм, і закінчуючи страшними хвилинами  похорону у травні 1988 року. Хвилиною мовчання було вшановано світлу пам'ять наших земляків,  героїв афганської війни та  героїв АТО, які за межею вічності.

            Друга сторінка заходу була на тему « Герої поруч з нами». Ведучі представили  присутнім  Куща Олега Петровича, учасника бойових дій у зоні АТО, Кісельова Ю.В., учасника і афганської війни, і військових дій на Сході України. Олег Петрович у важкий для України час одягнув військову  форму  і пішов на захист цілісності рубежів держави. Юрій Валентинович розповів про свою участь у війні у далекому Афгані, про нелегку службу по охороні особливо важливої дороги, як з’єднувала  дві сусідні країни і  забезпечувала діючі війська всім необхідним. Також він   розповів,   що знову  прийшлося  відчути  на собі  подих війни   майже через 30 років, коли попав  у зону  АТО.  Кісельов Ю.В. уже  в цей період  мав   офіцерське  звання, і його бойовий досвід  був дуже потрібний для молодих захисників України. Присутні мали змогу поставити запитання  учасникам бойових дій, героям нашого часу.

        Шумейко Т.В. дякувала Кущу О.П., Кісельову Ю.В.  за зустріч і  вручила подяки, а учні школи -  квіти. Дементьєва Емма, Лемещенко Вікторія, Дубовик Карина, Окіпна Альона, учні 8 класу,  підготували і виразно прочитали поезії про героїв  афганської війни, про  героїв АТО,  про сум хвилини мовчання. Гучні оплески викликала дев’ятикласниця  Левчук Катерина, талановито виконавши пісні, присвячені героям, які поруч з нами.Від слухачів Університету виступив Пасічний Л.Г., дитина Другої світової війни, ветеран праці, прочитавши вірші «  Лист додому з « гарячої точки» та « Матері».   

                Організатори  та всі учасники зустрічі  висловлюють вдячність всьому педагогічному  та учнівському колективу Решетилівської  ЗОШ I- II ст.. за патріотичне виховання підростаючого покоління,  за атмосферу гостинності, теплоти, за увагу до поважних слухачів.

Переглядів: 280 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz