Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 25.04.2024, 02:28
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Квітень » 9 » «До віри, надії, добра дорога життя пролягла»
14:03
«До віри, надії, добра дорога життя пролягла»

     Подія незвичайна нас зібрала:

     У гості поет завітав!

     В його вірші зірниця упала,

     Гомін степу, відлуння заграв.

     В його віршах – веселка кольорова,

     Яскраві чорнобривці під дощем.

    Сокирки в полі, тиша вечорова,

     У хаті пахне зіллям й чебрецем…

     Такими віршованими рядками розпочалося 07 квітня 2014 року  у Малобакайській сільській бібліотеці засідання літературно-мистецької вітальні «На крилах поезії» , яка  є осередком  відділення  соціально- побутової  адаптації Решетилівського територіального центру. Тема зустрічі «До віри, надії, добра  дорога життя пролягла» зібрала ветеранів війни та праці, людей з обмеженими фізичними можливостями, представників молодого покоління – всіх, хто небайдужий до поетичного слова і зацікавився новою збіркою віршів Ставицького Віктора, талановитого літератора із с. Каленики.

     Ведучі Косенко О.О., сільський бібліотекар, і Біленька Л.Г., соціальний педагог терцентру, повели присутніх у світ подій життєвого та творчого щляху поета, зробивши акцент на творчу, ліричну душу Віктора Миколайовича, який пильно стежить за життям земляків,  сповна віддається проблемам сільських жителів,  зацікавлено вникає у літературний поступ Решетилівщини. Душа поета, націлена на ідеї віри, надії, добра, боліла за події Майдану, за долю тих сміливців, які йшли під кулі, щоб пізнати радість свободи та визволення від несправедливості, гніту, тиску.

     Цікавим був виступ жительки села М. Бакай Міхно С.І., ветерана педагогічної праці, учителя історії, колишньої сусідки Ставицького Віктора, яка з вдячністю згадала роки життя та праці вчителя в с. Каленики, повідала про поета як людину з неспокійним серцем, професіонала – агронома, хорошого сім’янина, справедливого та розумного сільського голову і, звичайно, талановитого літератора.

     Розповіді ведучих перепліталися із декламацією поезій з обох збірок поета. Зацікавлено слухали присутніх відгуки про книги поезій Ставицького відомих поетес Марії Бойко, Заслуженого діяча мистецтв України, та Людмили Овдієнко, члена Національної спілки письменників України.

     На закінчення зустрічі організатори зустрічі подарували поету квіти та картину, в свою чергу Віктор Миколайович пригостив всіх присутніх запашним короваєм.

  

 

 

 




 

Переглядів: 378 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz