Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 26.04.2024, 20:02
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2016 » Лютий » 16 » Час і досі не загоїв рану – вічний біль Афганістану…
10:26
Час і досі не загоїв рану – вічний біль Афганістану…

              12 лютого у читальному залі районної бібліотеки відбулася зустріч  пенсіонерів з воїнами-інтернаціоналістами, приурочена Дню вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав. Її підготували та провели працівники районного територіального центру та районної бібліотеки  для дорослих.

               На зустріч завітало 5 учасників бойових дій на територіях інших держав, це Шевчук В.П., очевидець чехословацьких  подій у 1968 році, Шапошник В.М., Бодня В.Г., Пробийголова С.В., Бікінєєв В.Р., воїни-«афганці». Присутні почули біографічні матеріали про запрошених  гостей, а потім мали змогу почути кожного з них, навіть задати запитання, яке цікавило особливо. З хвилюванням і гіркотою та болем  від пережитого говорили хлопці про свою участь у боях на території Афганістану, військові операції, побратимів. Великою тривогою, переживаннями були сповнені їхні виступи, бо не можна забути  ті страшні події, які  були в Афганістані,  і  мовчати про ту неоголошену війну, яка зараз є на Сході України, але чомусь називається АТО, мужність українських  вояків, які готові до останнього захищати рідну землю від ворога - сусіда.  До шановних воїнів-інтернаціоналістів із вітаннями звернулися Сутула Ж.О., заступник директора Решетилівського РТЦ, Багно В.І., голова районної ради ветеранів. Від вдячних слухачів учасники бойових дій  отримали квіти.

              Було що згадати і Пробийголові В.І., батькові одного із воїнів, який проводжав у афганське пекло  не тільки свого сина, а й його товариша, Ігоря Веклича, який загинув у 1989 році, під час виходу військ із Афганістану на батьківщину.

             Присутні мали змогу переглянути відеоряд про афганські події, слайди комп’ютерної презентації про Афганську війну 1979- 1989рр. , про коротке , мов спалах зірки, життя Віталія Пустовара та Ігоря  Веклича, які віддали своє життя , виконуючи солдатський обов’язок далеко від рідного краю. Її підготувала Циган Л.П., навчаючись у  випускному класі Решетилівської гімназії. 

           Хвилиною мовчання було  вшановано    світлу пам'ять всіх загиблих воїнів-інтернаціоналістів та героїв АТО.

            Музичні номери  для гостей і всіх присутніх підготували самодіяльні артисти вокального ансамблю  «Журавка

Переглядів: 380 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz