Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
П`ятниця, 29.03.2024, 01:50
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 4 » Адаптація найуразливіших категорій населення в суспільстві
12:21
Адаптація найуразливіших категорій населення в суспільстві

          Питання соціальної адаптації найуразливіших категорій населення до умов життя в суспільстві є однією з найважливіших граней загальної інтеграційної проблеми.  Соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича вимагають максимально прискорити процеси реформування системи надання соціальних послуг. Вирішення цих проблем можливе через діяльність територіального центру.

На сьогодні при районному територіальному центрі  працюють 7  відділень та 3 філії, що обслуговують 3322  особи, з яких 530 чол. — підопічні відділення соціальної допомоги вдома (його очолює Надія Славко, котра працює з часу заснування терцентру). Соціальні робітники стали життєвою опорою для своїх немічних і самотніх підопічних.  Більше 20 років соціальними робітниками трудяться Людмила Семенова, Віра Срібна, Ольга Чередник, Раїса Бойко, Наталія Стрижак та Людмила Сердюк.

Важливим  підрозділом  територіального  центру  є  2  стаціонарні  відділення  для  постійного проживання, що розташовані в с. М’якеньківка  та с. Шевченкове (їх очолюють Алевтина Дядик та Лідія Антощенко). Тут  забезпечено належні умови  проживання та цілодобовий  догляд 29  одиноким  громадянам. Вартість  перебування одного підопічного в місяць становить в середньому 2,5 тис. грн. На 4-разове калорійне харчування одного підопічного в день затрачається 25 грн. Одинокі старенькі забезпечені на 100%  м’яким інвентарем, медикаментами, одягом та взуттям.

При територіальному центрі вже багато років функціонує відділення соціально-медичних послуг (завідувач Ніна Похилець). Воно обслуговує громадян, незалежно від їх сімейного стану, які не мають медичних протипоказань для перебування в колективі та потребують соціально-медичних послуг з метою запобігання виникненню та розвитку можливих органічних розладів особи, підтримки її здоров’я.

З метою розв’язання соціальних проблем, розширення надання вразливим верствам  населення соціально-побутових послуг функціонує відділення соціально-побутової  адаптації, яке очолює молодий, здібний спеціаліст Наталія Степанюк. Основним  завданням відділення є залучення людей поважного віку та осіб з інвалідністю до  об’єднання, спілкування та до активної життєвої позиції, змістовного проведення    вільного часу.

На обслуговуванні у відділенні організації  надання  адресної натуральної  та грошової  допомоги, яким керує з дня його заснування Наталія Єфремова, перебуває 283 одиноких  малозабезпечених пенсіонерів та інвалідів, котрі опинилися в складних життєвих  ситуаціях. Тут надають послуги  швачки, перукаря, займаються пранням білизни,  виконують ремонтні роботи, доставляють гарячі обіди, організовують благодійні  обіди. При відділенні працює пункт прокату засобів реабілітації, послугами якого уже скористалося понад 50 осіб.

З метою виконання соціальних ініціатив Президента України щодо наближення надання  соціальних послуг до населення відкрито філії територіального центру в селах Плоске й Шевченкове, Будинок соціального піклування в с. Жовтневе. Цьогоріч  тут надали послуги 872 особам, в  той  час  як  у  2011-2012  роках  на території цих населених пунктів соцпослуги  отримали  415 осіб.                                                                                

Сфера соцзахисту — багатогранна. Тільки у тісній співпраці всіх наших служб, насамперед терцентру, можна вирішити покладені на управління ПСЗН завдання щодо поліпшення соціального захисту населення. Щиро вдячна за розуміння і підтримку всім, хто працює в нашій сфері, зокрема директору терцентру Наталії Козар, керівникам структурних підрозділів, а також нашим партнерам.

Зі святом вас! Здоров’я вам, добра, душевного тепла і вдячності від людей.

Людмила ДРУБ, начальник управління праці та соцзахисту населення РДА  






Переглядів: 386 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz