Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Четвер, 25.04.2024, 12:40
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2017 » Травень » 13 » А пам’ять священна…
10:35
А пам’ять священна…

А пам’ять священна…

 

  11 травня 2017 року відбулося відкрите засідання Університету 3-го віку, який діє у відділенні денного перебування Решетилівського районного територіального центру соціального обслуговування. Тема «Пам'ять священна. Голокост-велика людська трагедія» зібрала пенсіонерів, зокрема дітей війни, які пережили в дитинстві жахи Великої Вітчизняної війни, зазнали горя, біди від втрат рідних, від зруйнованого війною господарства. Зі слізьми на очах слухали присутні розповідь Кошової В.М., учителя історії Решетилівської гімназії ім. І.Л.Олійника, про події, які відбувалися в Україні під час окупації території фашистами, особливо про масові розстріли мирних жителів у 1941 році у Львові, Києві, Полтаві.

   Слухачі переглянули комп’ютерну презентацію, приурочену 75-річчю подій у Бабиному Яру, на тему «Історія, яка говорить зі мною». Її підготувала для своїх учнів Кошова В.М. Страшні кадри документальних матеріалів про масове знищення людей, цифри-підтвердження кількості людських жертв, свідчення тих, хто бачив і пережив жахи гетто у м. Львів, події у Бабиному Яру, докази увіковічення пам’яті загиблих — все це пройшло перед присутніми під час перегляду слайдів. Велику зацікавленість та хвилювання викликали матеріали про масові розстріли на Полтавщині у 1941 році: у Кременчуці, Полтаві, Лубнах, Хоролі.

   Доповненням до теми засідання були фотоматеріали про табір смерті Освенцім, який розташований у Польщі, нинішній його стан, який свідчить про священну пам'ять поляків про загиблих у Другій світовій війні. Багато було роздумів про неналежне збереження у нас в Україні окремих пам’ятних місць, які свідчать про події Великої Вітчизняної війни. Активністю у роботі засідання вирізнялися Пасічний Л.Г., Пятаха З.М., Хроменков А.І., Багно В.І., Борисова Т.І., Біленька Л.Г. Говорили також про те, що немає шанобливого відношення до історії нашої держави, до тих ветеранів, які завоювали в 1945році мир, про низький рівень патріотичного виховання молодого покоління. Тому і трапилися такі ганебні випадки під час відзначення 72-ої річниці Перемоги, про які було показано по телебаченню.

   Організатори та учасники засідання висловлюють подяку Кошовій В.М. за проведене заняття, за підібраний та підготовлений тематичний матеріал, керівництву та учителям гімназії за надане приміщення, апаратуру для демонстрації та перегляду слайдів.

Козарь Н.Ю, директор Решетилівського територіального центру.

   

 

Переглядів: 327 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz