Решетилівський районний територіальний центр соціального ...
Неділя, 12.05.2024, 23:31
Меню сайту

Друзі сайту

Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Архів записів

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 27 » Веселкові барви Миколаївської ярмарки
16:51
Веселкові барви Миколаївської ярмарки

19 грудня Решетилівський художній професійний ліцей гостинно запросив решетилівців і гостей селища на традиційну Миколаївську ярмарку, яку розмістили у фойє РБК.

Чого тільки на ярмарці не було: вишивані вироби, м’які іграшки, різноманітні сувеніри, одяг,  новорічні костюми для малечі, розписані столові набори зі скла та дерева, картини, виконані різними техніками, керамічні скульптурки, магнітики, обереги, новорічно-різдвяні прикраси і т.д.

Присутні відзначали, що цьогорічна ярмарка вирізняється ще й доступними цінами. Вона зібрала багатьох охочих помилуватися творінням рук талановитих дітей та дорослих. Окрім виробів ліцеїстів, свої доробки представили решетилівські митці Євген Пілюгін, брати Іван та Василь Деркачі. До ярмарки приєдналися й гуртківці любительського об’єднання «Чарівниця» районного Будинку культури (кер. Валентина Дикопавленко).

Учасників заходу привітали директор ліцею Наталія Бігун,  головний спеціаліст департаменту освіти і науки Тетяна Закапко, перший заступник голови райдержадміністрації Олена КАЦІТАДЗЕ, які вручили учням, які належать до пільгових категорій, пакунки з солодощами. Представники колективу аграрного професійного ліцею ім. І.Г.Боровенського на чолі з директором Нілою Спільною поздоровили усіх зі святом та вручили колегам з художнього ліцею запашний пиріг.

  — Ми дуже задоволені побаченим. Які унікальні речі уміють створювати діти! Технічний рівень робіт щороку зростає. Спасибі викладачам, майстрам, які розвивають у своїх вихованців таланти. Особливо нас привабили картини. На них квіти наче живі. А поглянувши на «Бабусину хату», повернулися в дитинство, — ділилися враженнями С.І.Радзиховська та Л.В.Черняк. — Якби такі ярмарки були хоча б два рази у рік.

— Приємно, що багато молоді наслідує прадавні традиції. Вишивані речі ніколи не вийдуть із моди, якщо вони створюються з душею. Мою увагу привернула вишивка, картини. Всі представлені тут вироби заслуговують похвали. Багато новорічних костюмів для дітей. 19 грудня моєму внукові виповнилося півроку, тож купила йому подарунок — костюм гномика, — сказала С.Я.Петько.

Учасники ярмарки мали змогу взяти участь у розиграші лотереї. Головний приз — мультиварка — дістався другокурсниці художнього ліцею Олені Поповій. Серед виграшів було чимало інших потрібних речей, багато з них створені  руками учнів та майстрів.

* * *

19 грудня та напередодні в аграрному ліцеї також відбулися Миколаївські дійства. На гостей цього закладу чекали приємні сюрпризи. Відбувся майстер-клас по приготуванню вареників, виставка хлібо-булочних і кондитерських виробів та інше.

Переглядів: 418 | Додав: sobez1 | Рейтинг: 0.0/0
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz